Battle Royale With Cheese

Battle Royale With Cheese

Kolmen taiteilijan yhteisnäyttely Battle Royale With Cheese haukkaa tatuointikuvaston klassisiin symboleihin, pop-kulttuurin kontrastisuuteen, sielun kamppailuihin, arjen kriiseihin ja yksilön päänsisäisiin keloihin. Hanna-Kaisa Korolainen, Joel Slotte ja Ville-Veikko Viikilä lähestyivät kukin omasta näkökulmastaan maalauksen, kudonnan, kollaasin ja keramiikan keinoin ylevän, maallisen, myyttisen ja arkisen välistä maaperää.

Battle Royale With Cheese on lempeää ristiriitaisuutta, pistoja iholla ja sydänsuruisen rinnassa, oman aikamme myyttisiä olentoja Mikki Hiirestä yksinäiseen suteen, elämää suurempia karaokeballadeja, morkkista seuraavana aamuna, kuolematon rockin Kuningas maapähkinävoita suupielessään ja kehon temppeliin käyttämättä jäänyt salikortti. Carpe fucking diem.

Kukin taiteilijoista tuo omat täytteensä näiden eeppisten sämpylöiden väliin. Näyttelyn nimi viittaa sekä klassiseen tatuointiaiheeseen, jossa ikuiseen taisteluun toisiinsa kietoutuneena nähdään yleisimmin maan ja taivaan symboleina esimerkiksi käärme, tiikeri tai kotka, että Quentin Tarantinon Pulp Fiction -elokuvan kuuluisaan hampurilaiskeskusteluun. Jos oikein keskittyy, voikin lauseen maistaa korvissaan Samuel L. Jacksonin lausumana.

Hanna-Kaisa Korolaisen (s.1976) teoksissa symbolit ovat aina vahvasti läsnä, oli kyseessä sitten tekstiili, keramiikka, lasi tai maalaus. Inspiraatiota hän ammentaa esimerkiksi klassisista aasialaisista tatuoinneista. Kissaeläimet, käärmeet, lepakot ja mustekalat edustavat Korolaiselle supervoimia, mystisyyttä, suojaa ja seikkailuja. Elvis on sankareista suurin, jonka hahmoon kiteytyy unelma kuolemattomuudesta. Lasiteokset on toteutettu yhteistyössä lasinpuhaltaja Joonas Laakson kanssa. Korolainen on valmistunut Taiteen maisteriksi Aalto yliopistosta ja suorittaa parhaillaan Tohtorin tutkintoaan. Hän on osallistunut moniin yksityis- ja yhteisnäyttelyihin Suomessa ja esimerkiksi New Yorkissa sekä Milanossa. Hänen teoksiaan sisältyy muun muassa Valtion taideteostoimikunnan, Designmuseon sekä Taidehallin kokoelmiin.


Joel Slottea (s. 1987) kiinnostavat arkinen ja tavallinen, johon unen logiikalla etenevät tarinalliset assosiaatiot puhaltavat maagisia ulottuvuuksia. Muoto- ja omakuvan rajoja, black metal -logoja ja kasvikuvastoa sekä arkea ja levotonta fantasiaa sekoittava tyyli on näennäisessä apaattisuudessaan voimakasta ja kiehtovaa. Työskentelyään näyttelyn maalausten parissa Slotte on verrannut käärmeeseen, joka nielaisee ateriansa kokonaisena ja jää sulattelemaan aihioita pitkiksikin ajoiksi ennen siirtymistään seuraavaan. Slotte on valmistunut Kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta. Hän on ollut mukana monissa yksityis- ja yhteisnäyttelyissä, muun muassa vuoden 2019 Kööpenhaminan CHART Art Fair -messujen Emerging sarjassa. Hänen teoksiaan lukeutuu esimerkiksi Kiasman, HAMin ja Pro Artibus Säätiön kokoelmiin.


Ville-Veikko Viikilän (s. 1980) ilmaisu koostuu karkkiväreistä, kontrasteista, klubille suuntaavista käärmeistä, tilan ja valon limittymistä sekä sirpaleisista fragmenteista, josta koostuu kerroksellisia kokonaisuuksia. Hänen maalauksiaan sekä kollaasejaan inspiroi vastaparien maailma, synkeät teemat, arkinen pop-ryönä, vastakulttuurit ja itsensä näköinen elämä. Viikilä on valmistunut Kuvataiteilijaksi Lahden Taideinstituutista. Hänen teoksiaan on nähty yksityis- ja yhteisnäyttelyissä Suomessa sekä ulkomailla, muun muassa vuoden 2019 Market Art Fair -messuilla Tukholmassa. Hänen teoksiaan on mukana muun muassa Suomen Taideyhdistyksen kokoelmassa. Uhu Shape- ja Dull life -yhtyeissä Viikilä vastaa mm. laulusta, bassosta, rumpukoneesta ja kitarasta.