Valtteri Kivelä: The Big Game Is Every Night

Valtteri Kivelä

Ulkona on pimeää ja hiljaista. Ikkuna kuin peili, heijastus juuri sopivan häilyvä.
Ei liian syvällisiä ajatuksia tänään, jooko.
Ruusupuut siirtyvät muuton mukana uuteen pihaan. Luonto on minulle tärkeä.
Koska nämä juhlat oikein loppuvat?

Itsensä ohi on helppo katsoa. Voi tietää mitä on, mutta ajatella olevansa jotain aivan muuta. Voi muistaa sellaistakin mitä ei edes ole tapahtunut, tai ei haluaisi muistaa.
Illuusio, tämäkin hetki.
Tietämisen, muistamisen ja kuvittelun Bermudan kolmio.

Kuvataiteilija Valtteri Kivelän The Big Game is Every Night -yksityisnäyttelyssä nähdään öljymaalauksia ympäröivästä maailmasta, todellisesta ja kuvitellusta. Näyttelyssä Kivelän kokemukset, nostalgiset animaatiot ja skeittimaailma sekoittuvat iloisesti taidehistoriaan ja musiikkiin. Tarinallisuuden, huumorin ja herkullisten pastellivärien rinnalla häilyy selittämättömiä ja salaperäisiä sävyjä.

Maalaustensa lisäksi Kivelä tunnetaan Instagramissakin ilahduttaneista Tuccu Boyz -animaatioista. Osittain tosielämään pohjaavassa animaatiosarjassa seurataan hyväsydämisten varastotyöntekijöiden seikkailuja ilkeämielisen johtajan johdattamina. Tiketti Gallerian näyttelyyn esille tuleva animaatio ”El Desconocido” on kuvitteellinen dokumentti entisestä Tuccu Boyz -näyttelijästä ”Harrista”, joka sai tarpeekseen menestyksen varjopuolista.

”Kokonaisuus on kuin muistikirja, johon joskus kirjataan ylös arkisia huomioita ympäristöstä, joskus puretaan henkilökohtaisia tuntemuksia ja syvempiä tuntoja, ja toisinaan taas vain pullautetaan ulos ideoita ja visioita, jotka mielessä pyörivät. Huumori ja henkilökohtaisuus ovat läsnä tässä näyttelyssä ehkä eri tavalla kuin koskaan aiemmin näyttelyissäni”, Kivelä kuvailee. Työskentelyprosessi on edennyt maalauksen ehdoilla, eli enemmän kuin aihe tai idea lopputuloksesta, työtä on johdattanut kulloinkin edessä oleva konkreettinen tilanne kankaalla.

Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus (Taike).

Valtteri Kivelä (s. 1976) on Helsingissä asuva kuvataiteilija. Hän on valmistunut Kuvataiteilijaksi Taidekoulu MAAsta vuonna 2001 ja Taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2005. Kivelä on opiskellut myös Kriittisen Korkeakoulun kirjoittajalinjalla. Häneltä on nähty useita yksityis-ja yhteisnäyttelyitä Suomessa. Kivelän teoksia löytyy yksityiskokoelmien lisäksi Valtion Taideteostoimikunnan kokoelmasta.

Kivelä vaikuttaa kitaristina Desert Red– ja Daerra-bändeissä. Hän on myös skeitannut noin kolmekymmentä vuotta ja ollut lähes alkuajoista lähtien mukana kansainvälistäkin mainetta saaneessa Control Skateboards -tiimissä. Myös Tuccu Boyz on laajentunut TBC (Tuccu Boyz Club) -nimiseksi skeittitiimiksi.

Näyttelyn teoksiin pääset tutustumaan verkkokaupassamme.